Van Cleef & Arpels opent aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam

Share

Larissa Popelier

17 april 2024

Het juweliershuis, Van Cleef & Arpels, opent naar verwachting medio dit jaar haar deuren van de winkel aan de P.C. Hooftstraat 140 Amsterdam.

Van Cleef & Arpels is opgericht in 1896 door de Nederlandse diamantslijper Alfred van Cleef en de Franse Salomon Arpels. Het bedrijf heeft meer dan 155 boutiques wereldwijd en maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde, luxe conglomeraat Richemont S.A.

De winkelruimte heeft een totale oppervlakte van circa 600 m², bestaande uit de begane grond, kelder en eerste verdieping, en kenmerkt zich door een unieke gevel van 13 meter breed, ontworpen door UNStudio.

Terwijl de gevel op voetgangersniveau is gemaakt van op maat gegoten roestvrijstalen bakstenen met glazen inlays, gaat hij op de tweede verdieping weer over in het antracietkleurige metselwerk van een traditioneel Nederlands herenhuis. Als zodanig kan deze sluier van roestvrijstalen bakstenen van afstand op verschillende manieren worden ervaren, terwijl het in de pas blijft met het architectonische erfgoed van Amsterdam.

B&O Retail vertegenwoordigde de verhuurder in deze transactie.