Christian Dior Couture huurt Dam 2 in Amsterdam

Share

Larissa Popelier

11 januari 2022

Christian Dior huurt ten behoeve van de formule Christian Dior Couture 600 m², gelegen op de begane grond, eerste- en tweede verdieping in het monumentale gebouw.

Het object is gelegen aan Dam 2 in Amsterdam tegenover de Bijenkorf. Voorheen was de ABN AMRO Bank gevestigd op deze locatie.

Al ruim 15 jaar zijn verhuurder en gemeente met elkaar in gesprek op meer kwaliteit aan de binnenstad toe te voegen en de komst van Dior beantwoordt aan dit streven om meer kwaliteitswinkels naar het centrum te trekken. Door de digitalisering van het particuliere bankwezen was het voor de ABN – AMRO niet meer noodzakelijk om een bankshop te hebben op de Dam en daarmee ontstond deze unieke mogelijkheid om de kwaliteit die de binnenstad nodig heeft met een huurder als DIOR te versterken. De komst zal een start zijn waarbij meerdere merken uit het hogere segment zich in de binnenstad van Amsterdam willen vestigen de komende jaren.

Christian Dior Couture maakt deel uit van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), ‘s-werelds grootste conglomeraat van luxe producten.

B&O Retail vertegenwoordigde de huurder in deze transactie.