Yves Saint Laurent opent een winkelruimte aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam

Share

Larissa Popelier

16 mei 2023

Dit jaar zal Yves Saint Laurent haar nieuwe winkel aan de P.C. Hooftstraat 101-103-105 in Amsterdam voor het publiek openen.

Yves Saint Laurent, opgericht in 1961, is een van de meest prominente modehuizen van de 20e eeuw. Sinds zijn oprichting heeft Yves Saint Laurent invloed gehad zowel binnen als buiten de mode-industrie. De oprichter, de couturier Yves Saint Laurent verzekerde zich in de loop der jaren van een reputatie als een van de belangrijkste ontwerpers en persoonlijkheden van de 20e eeuw.

Yves Saint Laurent is onderdeel van The Kering Group,  welke de ontwikkeling van een reeks gerenommeerde huizen op het gebied van mode, lederwaren en juwelen zoals o.a. Gucci,  Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, DoDo, Qeelin beheert. Kering heeft een dynamisch en divers personeelsbestand van meer dan 47.000 werknemers wereldwijd en behaalde in 2022 een omzet van 20,4 miljard euro – waarmee de Groep een toonaangevende speler is in de luxe-industrie.  

B&O Retail vertegenwoordigde de verhuurders in deze transactie. Tussen partijen zijn marktconforme condities overeengekomen.