NIO huurt iconisch gebouw in Amsterdam

Share

Larissa Popelier

7 november 2022

B&O Retail kondigt met trots aan dat NIO de nieuwe huurder is van het iconische pand aan de Leidsestraat 34-36/hoek Keizersgracht 455 in Amsterdam.

Het gebouw werd in 1891 gebouwd in opdracht van de New York Life Insurance Company. Het voormalige warenhuis Metz & Co was er gevestigd. In 2012 heeft B&O RETAIL het Amerikaanse modemerk Abercrombie & Fitch geïntroduceerd in Nederland en toentertijd dit gebouw aan A&F verhuurd.

Tussen NIO en de eigenaar, een particuliere investeerder, is een langlopend huurcontract voor het bijna 3.000 vierkante meter grote gebouw ondertekend tegen marktvoorwaarden.

NIO is een Chinese multinationale autofabrikant met hoofdkantoor in Shanghai, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrische voertuigen. Het bedrijf staat bekend om zijn ontwikkeling van battery-swapping stations voor zijn voertuigen als alternatief voor conventionele laadstations.

B&O Retail vertegenwoordigde de belangen van de verhuurder, terwijl vastgoedadviseur Insight Real Estate deze transactie namens huurder NIO Nederland heeft gerealiseerd. Lexence vertegenwoordigde de juridische belangen van de verhuurder.