The Seafood Shop wint bij de Raad van State!

Share

redfactory

16 oktober 2020

The Seafood Shop tekende in de zomer van 2017 een huurcontract van tien jaar voor de Leidsestraat 61 in Amsterdam en investeerde vervolgens flink in de verbouwing. Enkele weken voor de opening meldde de gemeente Amsterdam dat winkels in hoofdzaak geen eten voor directe consumptie meer mogen verkopen, zelfs voor een viswinkel was de standaard verkoop van haring, kibbeling of een lekkerbekje verboden!
In juni 2018 liet de gemeente de initiatiefnemers van The Seafood Shop weten dat ze ‘in strijd met de regels handelde’ en moesten sluiten. The Seafood Shop tekende hierop bezwaar aan maar in september 2019 ontvingen zij het bericht dat zij hun deuren moesten sluiten op last van de gemeente die van mening was dat de winkel een verkapt fastfoodrestaurant is, omdat er eten voor directe consumptie wordt verstrekt.
Maar directe consumptie is niet in strijd met het oude bestemmingsplan, dat nog geldig was toen de familie Visscher de viswinkel registreerd in augustus 2017 en de Raad van State twijfelde of dat niet te ver ging.
Op 15 oktober 2020 heeft de Raad van State verklaart dat het hoger beroep gegrond is en de uitspraken van de rechtbanken vernietigd. Dit houdt in dat The Seafood Shop niet in overtreding is door eten voor directe consumptie te verkopen.
Helaas heeft het voorgaande ervoor gezorgd dat The Seafood Shop niet meer verder zal gaan op deze locatie. De winkelruimte staat nu te huur bij B&O Retail. Wel kan door deze uitspraak weer een viswinkel worden geopend op deze locatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B&O Retail.